eemhorst_logo

Geschiedenis

Stacks Image 33
De Eemhorst is ontstaan vanuit onze wens om de familieboerderij van de familie Hilhorst een toekomst te geven. Onze persoonlijke ervaringen met directe familieleden met dementie versterken daarnaast onze intensieve betrokkenheid bij De Eemhorst.

In 2008 kreeg de moeder van René Hilhorst de diagnose Alzheimer. Met behulp van de thuiszorg kon ze nog enkele jaren op de ouderlijke boerderij blijven wonen, maar dat ging op een gegeven moment niet meer. Toen is ze, samen met de vader van René, verhuisd naar een aanleunwoning in de bebouwde kom van Soest.

Een aanleunwoning is bij Alzheimer echter een tijdelijke oplossing en het wonen in een stedelijke omgeving paste niet bij haar. In onze zoektocht naar een geschikte woning bleek er in het midden van Nederland echter nauwelijks gespecialiseerde dementiezorg in een landelijke omgeving te zijn.

In die periode waren we in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden om de familieboerderij een nieuwe toekomst te geven. Toenmalig wethouder Witte suggereerde het starten van een zorgboerderij.

Dit was voor ons de directe aanleiding om De Eemhorst te gaan ontwikkelen.

In samenwerking met specialisten hebben we de plannen verder uitgewerkt richting een concept voor gespecialiseerde dementiezorg in combinatie met buitenleven. De bouw kwam in januari 2017 gereed.

De moeder van René werd de eerste bewoner. Ze kreeg een appartement met uitzicht op de boerderij waar ze ruim 50 jaar had gewoond en gewerkt. Ze heeft er nog ruim twee jaar kunnen genieten van liefdevolle zorg, lekker eten en heel veel buitenlucht.
René Hilhorst en Emilie van Dooren Initiatiefnemers De Eemhorst
eemhorst, rene hilhorst, emilie van dooren
Stacks Image 15
© De Eemhorst. Website: Quagga
De Eemhorst - Geschiedenis